Gezocht

Wij zoeken

VRIJWILLIGERS DIE ONS WILLEN HELPEN MET HET DIGITALISEREN VAN ONZE ROUWBRIEVEN

Wie ons een handje wil helpen of iets meer wil vernemen van ons rouwbrieven project is welkom in ons lokaal:

Nogmaals bedankt voor de reeds geleverde inspanning en we hopen dat we verder op jullie mogen rekenen.
Diegenen die tijdens de zomermaanden nog “dozen” willen invoeren kunnen contact opnemen met Eddy Dubruqué: dubruque.e@skynet.be

Hierbij de volgende data van onze bijeenkomsten, telkens van 13.30 tot 16.30

Door de coronacrisis vervallen de geplande vrije openingtijden tot september 2021. De meeste van onze vrijwilligers werken van thuis uit. Alle afgewerkt materiaal en nieuw materiaal kunnen binnengebracht / of verkregen worden via WeTransfer bij: dubruque.e@skynet.be

De planning voor het jaar 2021
Alles onder voorbehoud van de corona maatregelen
starten wij terug op 2 sept. 2021.
januari 2021 februari 2021

maart 2021 april 2021

mei 2021 juni 2021

juli 2021 augustus 2021
geen bijeenkomsten werkgroep geen bijeenkomsten werkgroep

september 2021 oktober 2021

november 2021 december 2021

Wat zoeken we

1) mensen die met Photoshop enkele basisbewerkingen kunnen uitvoeren op de gescande rouwbrieven, zoals:
  • Roteren (soms)
  • Uitsnijden
  • Opkuisen
  • Contrast verbeteren
  • Nummer verplaatsen, verbeteren…
We hebben hiervoor geen Photoshop-freaks nodig, enkel een paar mensen die thuis deze eenvoudige bewerkingen kunnen doen.
Photoshop kan ter beschikking gestelt worden indien nodig.

2) Mensen die thuis de rouwbrieven in een access bestand willen invoeren.
  • beschikken over Office 2010 met Access,
  • wie niet over Access beschikt kan het gratis programma Microsoft Access 2010 Runtime hier downloaden.

Ga als volgt te werk om deze download te installeren:

• 1. Klik op de knop Downloaden als u het bestand wilt downloaden en opslaan op de harde schijf.
  • 2. Dubbelklik op het bestand AccessRuntime.exe op de harde schijf om het installatieprogramma te starten.
  • 3. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Wie niet beschikt over internet en een USB-stick meebrengt kan het bestand Access Runtime 2010 meekrijgen op zijn/haar USB-stick. Om thuis op zijn eigen tempo te werken.

Voor meer inlichtingen:

Tony Strypsteen,