Rouwbrieven

Roubrien op na bij

Rouwbrieven en bidprentjes bij
Familiekunde Brugge

Sinds we de beschikking hebben over twee scanners, is een project opgestart om de rouwbrieven en bidprentjes te digitaliseren. In eerste instantie worden de nieuwe “aanwinsten” behandeld en ook digitaal gestockeerd, doch geleidelijk aan zullen de oudere op dezelfde wijze verwerkt worden.
Naast familie- en voornaam wordt ook geboorte- en overlijdensjaar vermeld, alsook de overlijdensplaats en het volgnummer op de lokale computer waar de rouwbrief / bidprentje is opgeslagen. Het originele document zal, eens voorzien van een nummer, ook terug te vinden zijn in een archiefdoos.
Zo ben je zeker of een rouwbrief al dan niet aanwezig is in het documentatiecentrum .

«Dank voor uw interesse in de vrijwilligerswerking van Familiekunde Vlaanderen regio Brugge.

Voor een digitale kopie van een rouwbrief, een overlijdensbericht of een bidprentje vragen we een e-mail te sturen naar  rouwberichten_fv_brugge@telenet.be
en €0,40 (of €0,60 voor niet-leden) per aangevraagd document
te storten op
rek. BE19 9730 9465 0412 van FV regio Brugge.
Na ontvangst van uw betaling sturen wij een e-mail met de gewenste documenten in bijlage of in geval van grotere volumes gebeurt dit via WeTransfer.

Gelieve ermee rekening te houden dat deze aanvragen niet op dagelijkse maar op maandelijkse basis verwerkt worden.

Klik op een letter in het rooster om te zoeken in de database

reeds ingevoerde rouwbrieven 267359 / bidprentjes 169995

Duiding wat er vermeldt wordt in de database:
Familienaam·
Voornamen·
Gebj = geboortejaar
Overljr = jaar overlijden
GemeenteOverlijden
Volgnr = volgnummer, alleen bij rouwbrieven
Doos = plaats waar de rouwbrief zich bevindt in ons archief
Krkn = wanneer aangevinkt betreft het een krantenknipsel
Digitaal = wanneer aangevinkt betreft het een digitaal document die wij niet fysiek bezitten
DigMap = plaats waar het document zich op onze centrale computer bevindt.

Klik op een letter om database te openen in PDF

De PDF bestanden zijn
doorzoekbaar  met Ctrl-F