Rouwbrieven

Roubrien op na bij

Rouwbrieven en bidprentjes bij
Familiekunde Brugge

Sinds we de beschikking hebben over twee scanners, is een project opgestart om de rouwbrieven en bidprentjes te digitaliseren. In eerste instantie worden de nieuwe “aanwinsten” behandeld en ook digitaal gestockeerd, doch geleidelijk aan zullen de oudere op dezelfde wijze verwerkt worden.
Naast familie- en voornaam wordt ook geboorte- en overlijdensjaar vermeld, alsook de overlijdensplaats en het volgnummer op de lokale computer waar de rouwbrief / bidprentje is opgeslagen. Het originele document zal, eens voorzien van een nummer, ook terug te vinden zijn in een archiefdoos.
Zo ben je zeker of een rouwbrief al dan niet aanwezig is in het documentatiecentrum .
Het is ook mogelijk, om een verre verplaatsing te vermijden, een fotokopie of gedigitaliseerde versie aan te vragen via email. Naast de verzendingskosten wordt hiervoor €0,40 aangerekend voor FV-leden en €0,60 voor niet-leden.
Gelieve ermee rekening te houden dat deze aanvragen niet op dagelijkse maar op maandelijkse basis verwerkt worden.

Bestelling kan enkel via email: fv_brugge_rouwbrieven@tonystrypsteen.be

Betaling gebeurt voor verzending op rekening:
BE19973094650412 van FV Brugge
BIC: ARSPBE22

Klik op een letter in het rooster om te zoeken in de database

reeds ingevoerde rouwbrieven 213479 / bidprentjes 86630.

Klik op een letter om database te openen in PDF

De PDF bestanden zijn
doorzoekbaar  met Ctrl-F