Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Lokaal De Zorge Moerkerkse Steenweg 194 Brugge

Brugs Ommeland vzw.

Klik op het logo voor meer informatie

Kon. Heemkundige Kring Maurits Van Coppenolle

Voor meer informatie klik op het logo hiernaast

Erfgoeddagen: iedere derde zondag van de maand kan men van 10 uur tot 12 uur terecht in ons lokaal "De Zorge" voor een heemkundige babbel en een drankje. Om de twee maand, de derde woensdag van de maand van 19.00 tot 22.00 uur, is er een studieavond. Men kan er grasduinen in onze bibliotheek, documentarie en in het tijdschriftencentrum. Indien u met een vraag zit of problemen hebt bij een geschiedkundig onderzoek vind je er ervaren heem- en geschiedkundigen voor antwoord.

Voordrachten: regelmatig, met uitzondering van de vakantiemaanden, zijn er voordrachten met thema's als: verdwenen volksgebruiken, eetgewoonten, archeologie, geschiedenis enz.

Tentoonstellingen: op de jaarlijkse Erfgoeddag in april en het derde weekeinde van september (Sint-Kruiskermis) wordt een tentoonstelling gehouden.

Themawandelingen: geregeld wordt er een wandeling in Brugge georganiseerd onder leiding van een ervaren gids. Bedoeling is om de minder bekende aspecten van onze stad en de randgemeenten te ontdekken. 

Daguitstappen: regelmatig worden er uitstappen georganiseerd buiten Brugge. Dit kan een stadsbezoek zijn of/en een tentoonstelling.
 
Culturele reizen: ieder jaar wordt er een vijfdaagse culturele reis georganiseerd naar één van onze buurlanden.
 
Documentatiecentrum: daarin kan men informatie vinden over de stad Brugge, de deelgemeenten en over de randgemeenten van Brugge zoals Damme en Jabbeke. Informatie over kunstenaars, cabaret, archeologie, religie, feestelijkheden, volkskunde e.a. Daarnaast bezit de kring een uitgebreidde collectie heem- en geschiedkundige tijdschriften en boeken.

Tijdschriften: onze kring brengt twee tijdschriften uit. Het Brugs Ommeland verschijnt vier maal per jaar en bevat geschiedkundige artikels. Iedere vorser die een gefundeerd studie wenst te publiceren kan daar een forum krijgen. De Heemkundige Bijdragen voor Brugge en het Ommeland informeerd onze leden en verschijnt zes maal per jaar. Daarin kan je onze aktiviteiten vinden en kleine artikeltjes die inspelen op de actualiteit. Er is ook mogelijkheid om een vraag te laten publiceren.
 
Contactvoormiddag in de Zorge Brugs Uurtje met pater Nikolas

...